Farsze

Aromatyczne pomidorki nadziewane Delisią, bazylią i roszponką

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Pomidory myjemy, ścinamy górną część i wydrążamy środek. Roszponkę siekamy tasakiem, dodajemy miąższ z pomidorów, oliwę oraz pokrojoną w drobną kosteczkę Delisię. Doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy pomidorki. Podajemy na zimno, ozdobione kolorowym pieprzem i kosteczkami Delisii z dodatkiem oliwy z oliwek lub na gorąco, zapiekane przez ok.10-15 minut w piekarniku (200 st.).

Składniki

  • 6 sztuk średniej wielkości pomidorków
  • Duża garść roszponki
  • 2 serki Delisia ze szczypiorkiem i cebulą marki SERTOP
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Do dekoracji: liście bazylii, kolorowy pieprz

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version