Dania z grilla

Grillowane krążki bakłażanów

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Bakłażany myjemy i kroimy w 1cm plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na ok. 20 minut, aby zmiękły. W tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz czosnek a po 5 minutach dodajemy do nich sos pomidorowy. Sos doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy serek topiony i gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Bakłażany owijamy folią i grillujemy ok. 20 minut. Na talerzu układamy porcje bakłażanów polane porcją sosu pomidorowego i łyżką oliwy. Dekorujemy liśćmi bazylii.

Składniki

  • 2 bakłażany
  • opakowanie dowolnego serka topionego SERTOP
  • sól, pieprz
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • świeże liście bazylii

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version