Farsze

Pomidory faszerowane

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Ściąć wierzchy pomidorów. Wydrążyć miąższ. Utrzeć serek topiony, dodać pokrojone jajka, szczypiorek, wędlinę. Napełnić pomidory, przykryć ściętymi wierzchami. Podawać na liściach sałaty.

Składniki

  • 6 szt średniej wielkości pomidorów
  • 200 g serka topionego (np. Złoty Ementaler, z pomidorami, Tylżycki, z pieczarkami, z papryką, ze szczypiorkiem i cebulą, szynką)
  • 2 ugotowane jajka
  • 100 g szynki lub innej wędliny
  • szczypiorek

 

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version