Sałatki

Sałatka z gruszką, serkiem Śmietankowym i granatem

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Roszponkę i rukolę wykładamy na talerze. Gruszkę myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy wzdłuż i układamy na sałatach. Serek Śmietankowy kroimy w długie paski i układamy pomiędzy gruszkami. Nasionami granatu zdobimy brzegi talerza. Całość posypujemy orzechami włoskimi a następnie polewamy oliwą oraz syropem klonowym. Dodajemy do smaku sól i pieprz a następnie podajemy na stół.

Ta słodka i niezwykle lekka sałatka doskonale zastąpi obiad w upalne dni! Spróbujcie sami!

Składniki

Składniki dla 2 osób

  • Garść rukoli
  • Garść roszponki
  • Garść orzechów włoskich
  • 2 gruszki
  • ½ granatu
  • 1-2 kostki serka Śmietankowego SERTOP
  • Oliwa z oliwek
  • Syrop klonowy
  • Sól i pieprz do smaku

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version