Zupy

Serowy krem brokułowy

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Różyczki brokułów oddzielamy od siebie i skraplamy sokiem z cytryny. Rosół wlewamy do garnka, dodajemy warzywa i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut, a następnie całość blendujemy. Dodajemy pokrojony serek topiony, masło, sól, pieprz oraz tymianek do smaku. Gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków. Podajemy z natką pietruszki. 

Składniki

  • 1 l bulionu
  • 1 duży ziemniak
  • 1 średni brokuł lub paczka mrożonego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100 g serka topionego Edam marki SERTOP
  • tymianek
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki do dekoracji

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version