Sosy

Sos camembert do mięs i makaronów

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Serek kroimy w kosteczkę i podgrzewamy na małym ogniu z preferowaną ilością mleka (im więcej mleka dodamy, tym rzadszy będzie sos). Kiedy serek się rozpuści, dodajemy do smaku sól i pieprz oraz inne, ulubione przyprawy.

Przygotowanie tego sosu jest bajecznie proste. I zajmuje dosłownie 5minut! Sos doskonale pasuje do różnego rodzaju makaronów i mięs. Spróbujcie sami!

Składniki

Składniki dla 2 osób

  • 100g kostka nowego serka topionego Camembert marki SERTOP
  • 50ml-100ml mleka
  • sól 
  • świeżo mielony pieprz

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version