Zupy

Zupa botwinkowa

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Ugotować wywar, dodać botwinkę i całość gotować do miękkośći. Dodać serek topiony.Po rozpuszczeniu serka, dodać do wywaru koncentrat buraczany oraz koperek. Przyprawić do smaku. Podawać z jajkiem pokrojonym w kostkę

Składniki

  • 200-300g botwinki (oczyszczonej i pokrojonej)
  • 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
  • 0,5 szklanki koncentratu buraczanego
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, tylżycki, gouda, holenderski, cheddar lub z wędzonym  kurczakiem)
  • przyprawy (sól, pieprz, cukier)

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version