Jagnięcina w sosie miętowym

Jagnięcina w sosie miętowym

Składniki

Składniki na jagnięcinę dla 6-8 osób:

  • Udziec jagnięcy (2kg)
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 3-4 łyżeczki soli
  • 3-4 łyżeczki ziaren pieprzu ziarnistego lub mielonego
  • 3-4 łyżeczki tymianku
  • 3-4 łyżeczki bazylii
  • 3-4 łyżeczki rozmarynu
  • listki świeżej mięty do dekoracji

Składniki na sos:

  • 2-3 kostki twarogowej Delisii marki SERTOP
  • 1 szklanka śmietanki kremówki 30 proc.
  • ½ pęczka świeżej mięty
  • Szczypta soli

Przygotowanie

Bazylię, rozmaryn i tymianek blendujemy lub siekamy tasakiem. Dodajemy sól i pieprz i mieszamy z oliwą. Mieszanką nacieramy mięso i zostawiamy w lodówce od 24h do 48h. Po tym czasie mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na ok.2h.
Przygotowujemy sos. Śmietankę mieszamy z Delisią i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się serka. Dodajemy posiekaną miętę i sól oraz pieprz do smaku.
Sos wylewamy na talerze, tworząc okręgi, na wierzchu układamy plastry mięsa. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty.

  • Znajdź nas na
Wszelkie prawa zastrzeżone , ©2013. Sertop Sp. z o.o
Projekt i wykonanie: Grupa Leonardo

 

Firma PZU SA w ramach prowadzenia działalności mającej na celu zapobieganie powstawaniu lub zmniejszaniu skutków wypadków ubezpieczeniowych dofinansowała „SERTOP” Spółce  z o.o. w Tychach zadanie prewencyjne polegające na wykonaniu badań termograficznych w celu lokalizacji uszkodzeń, awarii maszyn i urządzeń oraz zapewnieniu pracownikom wysokiego poziomu bezpieczeństwa w procesie produkcyjnym, poprzez szybkie i odpowiednie przeciwdziałanie sytuacjom awaryjnym na terenie zakładu.

 

PROW

 

EUROPEJSKI FUNDUSZ ROLNY NA RZECZ ROZWOJU OBSZARÓW WIEJSKICH: EUROPA INWESTUJĄCA W OBSZARY WIEJSKIE

Operacja mająca na celu unowocześnienie produkcji SERTOP Sp. z o.o. poprzez wprowadzenie nowego produktu  - serów w plastrach
oraz inwestycji związanej z ochroną klimatu – pompy ciepła współfinansowana jest ze Środków Unii Europejskiej w ramach działania
 
4.2 Wsparcie inwestycji w przetwarzanie  produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój.

Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020

Przewidywane wyniki operacji: Poprawa konkurencyjności poprzez wzrost wartości dodanej podstawowej produkcji rolnej.

 

FUNDUSZE EUROPEJSKIE - DLA ROZWOJU INNOWACYJNEJ GOSPODARKI.
INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ.

SERTOP sp. z o.o. realizuje projekt „Wdrożenie Planu Rozwoju Eksportu dla Firmy SERTOP sp. z o.o.”
współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego - Innowacyjna Gospodarka Priorytet VI -
Polska gospodarka na rynku międzynarodowym, Działanie 6.1 Paszport do eksportu.
Projekt ma na celu zwiększenie udziału sprzedaży produktów firmy na rynkach zagranicznych.

Wartość projektu: 400 000 PLN
Wartość wsparcia ze środków UE: 200 000 PLN
Okres realizacji projektu: 01.04.2012 – 31.03.2014

 

eu.png (../download/obrazki_do_tekstow)

FUNDUSZE EUROPEJSKIE - DLA ROZWOJU INNOWACYJNEJ GOSPODARKI.
"DOTACJE NA INNOWACJE"

SERTOP sp. z o.o. realizuje projekt "Wsparcie działań eksportowych Spółki SERTOP na wybranych rynkach."
współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu
Operacyjnego - Innowacyjna Gospodarka Priorytet VI - Polska gospodarka na rynku międzynarodowym,
Działanie 6.5 Promocja Polskiej Gospodarki
Projekt ma na celu wsparcie działań eksportowych Spółki SERTOP na wybranych rynkach.

Wartość projektu: 722 827,00 PLN
Udział Unii Europejskiej: : 444 675,00 PLN
Okres realizacji projektu: 14.05.2012 – 31.05.2015

Osoba wyznaczona do kontaktu:  foto_ab.gif (../download/obrazki_do_tekstow)

Aneta Będkowska  
+48 32 329 12 35  

logo_ig.png (../download/obrazki_do_tekstow) logo_mg.png (../download/obrazki_do_tekstow)