Tarta ze szpinakiem

Tarta ze szpinakiem

Składniki

Składniki na 1 tartę:

  • 1,5 szklanki maki
  • 1/3szklanki zimnej wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ kostki masła

Składniki na masę:

  • ½ opakowania mrożonego szpinaku lub 1 duży pęczek świeżego szpinaku
  • 3 kostki serka Śmietankowego ziołowego z czosnkiem marki SERTOP
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki śmietanki kremówki (niekoniecznie)

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta wrzucamy do malaksera i mieszamy ze sobą. Ciasto powinno być w miarę miękkie i nie lepiące się do palców – jeśli jest za rzadkie, dodajemy więcej mąki. Gotową masę wkładamy na 1/2 h do lodówki, a następnie rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm, wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy dno widelcem
i pieczemy 15-17 minut w 200 stopniach.

Przystępujemy do przygotowania masy. Szpinak podsmażamy na maśle na patelni. Dodajemy serki topione i podgrzewamy do momentu ich rozpuszczenia. Odkładamy na bok. Kiedy masa trochę ostygnie, wbijamy jajka, dodajemy śmietankę, sól i pieprz, a następnie wykładamy na upieczony blat tarty. Zapiekamy ok.10-15 minut w temp. 160 stopni.

  • Znajdź nas na
Wszelkie prawa zastrzeżone , ©2013. Sertop Sp. z o.o
Projekt i wykonanie: Grupa Leonardo

 

Firma PZU SA w ramach prowadzenia działalności mającej na celu zapobieganie powstawaniu lub zmniejszaniu skutków wypadków ubezpieczeniowych dofinansowała „SERTOP” Spółce  z o.o. w Tychach zadanie prewencyjne polegające na wykonaniu badań termograficznych w celu lokalizacji uszkodzeń, awarii maszyn i urządzeń oraz zapewnieniu pracownikom wysokiego poziomu bezpieczeństwa w procesie produkcyjnym, poprzez szybkie i odpowiednie przeciwdziałanie sytuacjom awaryjnym na terenie zakładu.

 

PROW

 

EUROPEJSKI FUNDUSZ ROLNY NA RZECZ ROZWOJU OBSZARÓW WIEJSKICH: EUROPA INWESTUJĄCA W OBSZARY WIEJSKIE

Operacja mająca na celu unowocześnienie produkcji SERTOP Sp. z o.o. poprzez wprowadzenie nowego produktu  - serów w plastrach
oraz inwestycji związanej z ochroną klimatu – pompy ciepła współfinansowana jest ze Środków Unii Europejskiej w ramach działania
 
4.2 Wsparcie inwestycji w przetwarzanie  produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój.

Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020

Przewidywane wyniki operacji: Poprawa konkurencyjności poprzez wzrost wartości dodanej podstawowej produkcji rolnej.

 

FUNDUSZE EUROPEJSKIE - DLA ROZWOJU INNOWACYJNEJ GOSPODARKI.
INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ.

SERTOP sp. z o.o. realizuje projekt „Wdrożenie Planu Rozwoju Eksportu dla Firmy SERTOP sp. z o.o.”
współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego - Innowacyjna Gospodarka Priorytet VI -
Polska gospodarka na rynku międzynarodowym, Działanie 6.1 Paszport do eksportu.
Projekt ma na celu zwiększenie udziału sprzedaży produktów firmy na rynkach zagranicznych.

Wartość projektu: 400 000 PLN
Wartość wsparcia ze środków UE: 200 000 PLN
Okres realizacji projektu: 01.04.2012 – 31.03.2014

 

eu.png (../download/obrazki_do_tekstow)

FUNDUSZE EUROPEJSKIE - DLA ROZWOJU INNOWACYJNEJ GOSPODARKI.
"DOTACJE NA INNOWACJE"

SERTOP sp. z o.o. realizuje projekt "Wsparcie działań eksportowych Spółki SERTOP na wybranych rynkach."
współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu
Operacyjnego - Innowacyjna Gospodarka Priorytet VI - Polska gospodarka na rynku międzynarodowym,
Działanie 6.5 Promocja Polskiej Gospodarki
Projekt ma na celu wsparcie działań eksportowych Spółki SERTOP na wybranych rynkach.

Wartość projektu: 722 827,00 PLN
Udział Unii Europejskiej: : 444 675,00 PLN
Okres realizacji projektu: 14.05.2012 – 31.05.2015

Osoba wyznaczona do kontaktu:  foto_ab.gif (../download/obrazki_do_tekstow)

Aneta Będkowska  
+48 32 329 12 35  

logo_ig.png (../download/obrazki_do_tekstow) logo_mg.png (../download/obrazki_do_tekstow)