BLOK

Ser smażony z kminkiem

Produkt regionalny z tradycją wytwarzania mającą początki m.in. w kuchni niemieckiej. Był on wytwarzany tradycyjną metodą  przez gospodynie domowe na bazie zgliwiałego twarogu z mleka krowiego. Ceniono go za długą trwałość. Każda gospodyni miała swój własny sekretny przepis na ten produkt.  Ser był spożywany na zimno do kanapek lub na ciepło w formie fondue, a dodatek kminku nadaje mu niepowtarzalnego smaku.

Ser smażony z czarnuszką [Edycja limitowana]

Produkt regionalny przygotowany z myślą o osobach nietolerujących dodatku kminku, który został zamieniony na ziarna docenianej coraz bardziej czarnuszki,  inaczej zwanej  czarnym kminkiem lub „złotem faraona”.  Produkt ten  nie zawiera konserwantów, jest bogatym źródłem wapnia. Jego dodatkową zaletą jest fakt, iż został on wykonany wyłącznie z polskiego surowca.

bez konserwantów

z polskiego mleka

źródło białka

Dane logistyczne i wartości odżywcze

  • opakowanie jednostkowe: karton 2 kg 
  • opakowanie transportowe: paleta 200 kg (100 kartonów x 2 kg)
  • ułożenie na palecie: 2 kg –  10 warstw x 10 kartonów
  • termin minimalnej trwałości: 21 dni, umieszczony na kartonie
  • kod kreskowy: na kartonie
  • temperatura przechowywania: od +2oC do +10oC
  • PKWiU: 10.51.40.0
  • VAT: 5%

Wartości odżywcze w 100 g produktu

Wartość energetyczna 442 kJ/104 kcal
Tłuszcz 0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g)
Węglowodany 8 g (w tym cukry 2 g)
Białko 18 g
Sól 2 g

Z czarnuszką

EAN: 5900746008313

Z kminkiem

EAN: 5900746010637

Zobacz inne produkty

Masz pytania dotyczące naszych produktów, 
chciałbyś z nami współpracować?
Napisz lub zadzwoń do nas

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version