Nasza historia to opowieść o pasji do tworzenia najwyższej jakości serków topionych. Od skromnych początków aż po zdobycie pozycji lidera na rynku Sertop niezmiennie łączy tradycję z innowacją, dostarczając produkty cenione przez kolejne pokolenia.
Nasza firma wprowadza na rynek nową linię serów - sery topione w plastrach: Cheddar i Gouda
Od roku 2007 spółka posiada Certyfikat BRC Global Standard, który odnawiany jest co roku.
Nasza firma otrzymuje status zakładu mleczarskiego zatwierdzonego do eksportu do Unii Europejskiej.
Spółka wdraża zintegrowany system w zakresie produkcji i sprzedaży serów topionych i twarogowych smażonych z zachowaniem wymagań Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) zgodnych z wymaganiami norm PN – EN ISO 9001:2001 i ISO/TC 34 N 1046. Wprowadzony system HACCP gwarantuje bezpieczeństwo zdrowotne produktów.
Sertop wprowadza na rynek nową serię produktów - sery topione w krążkach 140 g.
Sertop Sp. z o.o. jako jedno z pierwszych przedsiębiorstw w branży mleczarskiej, wdraża system zarządzania jakością, potwierdzony certyfikatem na zgodność z PN ISO 9002.
W wyniku prywatyzacji Zakładu Wytwórczego Serów Topionych w Tychach powstaje Sertop Sp. z o.o.
Zostaje oddany do eksploatacji Zakład Wytwórczy Serów Topionych w Tychach. Jego budowa trwała 33 miesiące, od 1970 roku.
Sztandarowym produktem firmy SERTOP jest serek topiony „Złoty ementaler”. Tradycja wytwarzania tego produktu sięga lat 70-tych, kiedy to w 1973 roku powstał Zakład Wytwórczego Serów Topionych.
Powstała fabryka serów topionych w Chorzowie Batorym. Założycielem firmy był Pan Suski. Po wojnie fabryka została znacjonalizowana.
Uwaga!
Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera
Developer tools
ReD Responsive Framework version