Zupy

Barszcz czerwony zabielany

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Ugotować buraki w wywarze. Wyjąć po ugotowaniu. Rozpuścić serek topiony w wywarze, a następnie dodać koncentrat buraczany i przyprawić do smaku. Podawać z tłuczonymi ziemniakami.

Składniki

  • 200-300g buraków (obranych ze skórki i pokrojonych)
  • 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
  • 0,5 szklanki koncentratu buraczanego
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, tylżycki, gouda, holenderski, cheddar lub z wędzonym  kurczakiem)
  • przyprawy (sól, pieprz, cukier) 

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version