Zupy

Barszcz ukraiński

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Podsmażyć drobno pokrojoną słoninę oraz cebulkę. Pokroić pozostałe warzywa. Całość gotować do miękkości w 1,5l wody. W trakcie gotowania dodać serek topiony i gotować do całkowitego rozpuszczenia się serka. Dodać przyprawy, sok z cytryny i szczyptę cukru.

Składniki

  • 1 średniej wielkości marchewka
  • 1 średniej wielkości burak
  • kawałek białej kapusty
  • 1 średni  pomidor
  • 2-3 ziemniaki
  • 1 mała cebula
  • 50g słoniny lub boczku
  • przyprawy (sól, pieprz)
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, gouda, cheddar, holenderski, tylżycki lub z pomidorami, z warzywami)
  • 1,5l wody
  • szczypta  cukru
  • mała cytryna

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version