Ciasta i ciasteczka

Ciasteczka na patykach

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy z sobą i wkładamy do foremek na cake pops. Pieczemy ok. 20-25 minut ( w zależności od piekarnika) w temp. 180 stopni. Przygotowujemy polewę. Masło, mleko, wanilię i pokrojony serek gotujemy na małym ogniu do momentu, aż serek się rozpuści. Dodajemy cukier i mieszamy. Kulki z ciasta nadziewamy po kolei na patyczki, zanurzamy na moment w polewie i od razu dekorujemy ulubioną posypką. Gdyby polewa była zbyt gęsta, dodajemy więcej mleka. Każde ciasteczko wbijamy w styropian lub np. przekrojonego ziemniaka, aby polewa zastygła.

Składniki

Składniki na ciasteczka:

  • 1 jajko
  • 70 ml cukru
  • 100 g masła
  • 150 g mrożonego szpinaku
  • 130 ml mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 duża łyżka przyprawy do piernika

Składniki na polewę:

  • 50 g serka topionego Edam SERTOP
  • 1/4 kostki masła
  • 50 ml mleka
  • ½ szklanki cukru pudru
  • Wydrążona laska wanilii

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version