Sosy

Fondue z serka topionego

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Serek topiony podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy wino, sól, pieprz i wyciśnięty czosnek. Jeżeli będzie taka potrzeba zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy na gorąco, jako dodatek do grillowanych bagietek, pieczonych ziemniaków, mięs, szaszłyków i pieczonych warzyw.

Składniki

  • 2 opakowania serka topionego SERTOP np. Śmietankowy ziołowy z czosnkiem
  • 50 ml  białego wina
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina mąki ziemniaczanej

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version