Sałatki

Sałatka z melona, orzechów i camemberta

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Obetnij końcówki melona na płasko (będzie wówczas leżeć płasko na talerzu), a następnie przekrój cały owoc na dwie połówki. Wydrąż i wyrzuć pestki, resztę miąższu wydrąż łyżką, tworząc kulki. Serek pokrój w kostkę. Orzechy włoskie pokrusz na mniejsze kawałki. Melona wymieszaj delikatnie w misce z serkiem i orzechami, a następnie przełóż do połówek melona. Polej oliwą i syropem klonowym. Smacznego!

Składniki

Składniki dla 2 osób

  • 100g kostka serka topionego Camembert marki SERTOP
  • 1 melon
  • 10 orzechów włoskich
  • syrop klonowy
  • oliwa z oliwek

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version