Sałatki

Sałatka z młodego szpinaku, truskawek i Delisii

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Szpinak dokładnie płuczemy w wodzie, aby pozbyć się piasku. Odcedzamy i rozkładamy na ręczniku papierowym do wyschnięcia. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki. Delisię kroimy w kosteczkę ( 0,5cm x 0,5cm). Na talerze wykładamy szpinak, truskawki a na środku kosteczki Delisii. Całość posypujemy płatkami migdałów oraz polewamy oliwą z oliwek i syropem klonowym.

Składniki

Składniki dla 2 osób

  • Duży pęczek młodego szpinaku
  • 250g truskawek
  • Garść płatków migdałowych
  • 1 kostka serka twarogowego Delisia SERTOP
  • Oliwa z oliwek
  • Syrop klonowy lub płynny miód

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version