Sosy

Sos serowy

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Zrobić białą zasmażkę i rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody. Serek topiony rozprowadzić w wywarze z kostki rosołowej. Połączyć z zasmażką i doprawić do smaku. Posypać drobno pokrojonym zielonym koperkiem. Na bazie sosu serowego można sporządzić również sos chrzanowy, pomidorowy, musztardowy. Podawać do mięs, gotowanych jarzyn, jaj, hamburgerów, hot-dogów.

Składniki

  • 2 łyżeczki masła
  • 2 łyżeczki mąki
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. cheddar, holenderski, tylżycki, gouda, złoty ementaler)
  • 1 szklanka wywaru z kostki rosołowej
  • koperek
  • przyprawy

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version