Przygotowanie
Mąkę przesiewamy, dodajemy zimne masło, zimną wodę oraz sól. Wyrabiamy wszystko na jednolite ciasto i odkładamy je do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkowujemy do formy na tartę i nakłuwamy je widelcem. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 10 minut. Na rozgrzaną patelnię wykładamy drobno pokrojony boczek i smażymy, aż się zrumieni. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy, aż się lekko skarmelizuje. Cebulę i boczek wykładamy na podpieczona tartę, układamy ser topiony pokrojony na kawałki. W misce mieszamy jajka z mlekiem, śmietanką oraz przyprawami. Mieszankę wylewamy na tartę i całość wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika góra-dół. Pieczemy około 40 minut, na koniec tartę posypujemy mozzarellą i pieczemy jeszcze 10 min.