Sosy

Warzywa z sosem pieprzowym

Pomysł na

Lunch w przerwie

Przygotowanie

Warzywa solimy i gotujemy na parze przez ok. 20 minut lub do momentu, aż będę ‘al dente’. W tym czasie przygotowujemy sos. Śmietankę podgrzewamy na małym ogniu z pokrojonym w kosteczkę serkiem śmietankowym oraz ziarenkami pieprzu. Mieszamy do momentu, aż serek się rozpuści. Warzywa wykładamy na talerze, polewamy oliwą z oliwek i gorącym sosem a następnie posypujemy ziarenkami kolorowego pieprzu.

Składniki

  • Paczka mrożonych warzyw na patelnię
  • 1 serek Śmietankowy z kolorowym pieprzem marki SERTOP
  • ½ szklanki śmietanki kremówki 30proc.
  • Łyżka kolorowego pieprzu
  • sól
  • Oliwa z oliwek

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version