Zupy

Zupa dyniowa

Pomysł na

Lunch w przerwie

Smaczny obiad

Przygotowanie

Smaczna zupa dyniowa idealna na chłodniejsze wieczory lub nadchodzącą zabawę halloween! 

Dynię obierz ze skórki, miąższ pokrój w grubą kostkę. Szalotkę i ząbki czosnku posiekaj w drobną kostkę. Brzoskwinie pokrój w ćwiartki. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Następnie dodaj dynię oraz cząstki brzoskwini. Smaż na małym ogniu 3-4 minuty. Wlej bulion i gotuj na mały ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Po tym czasie dodaj do zupy plasterki sera oraz śmietankę i zblenduj na krem. Dopraw do smaku przyprawami i zamieszaj zupę. Krem z dyni podawaj z posiekanymi orzechami pekan.

czas przygotowania: 30 minut

Składniki

SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB

  • 1 dynia hokkaido
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 brzoskwinia
  • 4 plastry sera topionego Sertop Protein
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanych orzechów pekan
  • szczypta kuminu
  • szczypta mielonego imbiru
  • szczypta chili
  • sól, pieprz, do smaku

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version