Zupy

Zupa krem z pieczonych warzyw

Pomysł na

Lunch w przerwie

Smaczny obiad

Przygotowanie

Warzywa obieramy i kroimy na kawałki. Paprykę, marchewkę, pomidory układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy oliwą, posypujemy przyprawami, wkładamy do nagrzanego do 200°C piekarnika. Pieczemy, aż warzywa będą miękkie i zrumienione. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy serki topione i blendujemy na gładki krem. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i wykładamy kromki chleba. Kiedy chleb będzie mocno zarumieniony, odwracamy go i na jedną kromkę nakładamy starty ser. Przykrywamy kromkę z serem drugą kromką zrumienioną strona do środka. Podpiekamy grzankę z obu stron do zrumienienia.

Składniki

SKŁADNIKI

  • 3 papryki czerwone
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 3 pomidory malinowe
  • pół kalafiora
  • 1 główka czosnku
  • serki topione proteinowe
  • oliwa z oliwek
  • chleb pełnoziarnisty
  • przyprawy (pieprz, sól, papryka słodka, papryka ostra)
  • 0.8 l bulionu
    Starty cheddar ok 70g na jedną grzankę

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version