Zupy

Zupa ogórkowa

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Ugotować rosół z pokrojoną włoszczyzną, ziemniakami i serkiem topionym. Gdy warzywa będą miękkie dodać utarte ogórki kiszone. Zagęścić łyżeczką mąki rozprowadzonej w zimnej wodzie, przyprawić solą i pieprzem.

Składniki

  • 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
  • 30g włoszczyzny
  • 2 średniej wielkości kiszone ogórki
  • przyprawy
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty Ementaler, gouda, cheddar, holenderski lub tylżycki)
  • 2-3 ziemniaki

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version