Zupy

Zupa wielowarzywna

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Pokroić warzywa, ugotować je wraz z wywarem mięsnym. Dodać serek topiony. Po rozpuszczeniu serka dodać zieleninę i koperek, doprawić do smaku. Wariant I: Zamiast świeżych warzyw można wykorzystać mrożone. Wariant II: Zupę można zmiksować na krem i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym

Składniki

  • 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
  • 200g kiełbasy krojonej
  • przyprawy (sól, pieprz)
  • 3-4 średniej wielkości ziemniaki
  • 3-4 średniej wielkości pomidory
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. cheddar, tylżycki, holenderski, gouda)
  • 1-2 marchewki
  • natka pietruszki
  • seler, por, koperek
  • różyczki kalafiora lub brokuły
  • fasolka szparagowa

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version