W dniu 14 kwietnia br. nasza firma wzięła udział w Europejskim Śniadaniu w redakcji Dziennika Zachodniego jako jeden z Głównych Partnerów wydarzenia. Cieszymy się, że nasze serki topione mogły zagościć na stołach podczas warsztatów edukacyjno‑śniadaniowych z dziećmi i stać się pyszną przekąską tego wyjątkowego poranka!
Nowym, niezwykle barwnym punktem programu były zajęcia prowadzone przez szefa kuchni Juliena Sechera, ambasadora marki SERTOP. Pod jego okiem dzieci własnoręcznie przygotowywały apetyczne wielkanocne koszyczki, w których znalazły się kurczaczki i marchewki przygotowane z naszych serków topionych – doskonały dowód na to, że zdrowe odżywianie może być jednocześnie kreatywne i smaczne.
Podczas warsztatów dzieci, oprócz wspólnego gotowania, dowiedziały się również więcej o zasadach zdrowego odżywiania i roli nabiału w codziennej diecie.
Fot. Karina Trojok, Dziennik Zachodni Polska Press