BLOK
Ser smażony domowy z kminkiem
Produkt regionalny z tradycją wytwarzania mającą początki m.in. w kuchni niemieckiej. Był on wytwarzany tradycyjną metodą przez gospodynie domowe na bazie zgliwiałego twarogu z mleka krowiego. Ceniono go za długą trwałość. Każda gospodyni miała swój własny sekretny przepis na ten produkt. Ser był spożywany na zimno do kanapek lub na ciepło w formie fondue, a dodatek kminku nadaje mu niepowtarzalnego smaku.
Ser smażony domowy z czarnuszką [Edycja limitowana]
Produkt regionalny przygotowany z myślą o osobach nietolerujących dodatku kminku, który został zamieniony na ziarna docenianej coraz bardziej czarnuszki, inaczej zwanej czarnym kminkiem lub „złotem faraona”. Produkt ten nie zawiera konserwantów, jest bogatym źródłem wapnia. Jego dodatkową zaletą jest fakt, iż został on wykonany wyłącznie z polskiego surowca.
bez konserwantów
z polskiego mleka
źródło białka