Zupy

Zupa serowa z borowikami

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Borowiki podsmażyć lekko na maśle. Przygotować wywar z włoszczyzny lub z kostki rosołowej. Serek topiony rozprowadzić niewielką ilością wywaru. Wszystkie składniki połączyć, przyprawić i zagotować. Posypać drobno pokrojoną zieloną pietruszką.

Wariant 1: Podawać w naturalnej postaci z lanym ciastem lub makaronem.

Wariant 2: Po ugotowaniu zmiksować zupę na krem. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Składniki

  • 1,5 litra wywaru mięsnego z włoszczyzną (lub kostek rosołowych)
  • 200g świeżych borowików
  • pęczek zielonej pietruszki
  • przyprawy
  • 1 łyżka masła
  • 100g serka topionego z borowikami firmy SERTOP

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version