Zupy

Zupa z porów

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Gotować wywar z włoszczyzny i pokrojonej kiełbasy. Dodać kostkę rosołową i serek topiony. Gotować do rozpuszczenia się serka. Zupę można zagęścić łyżeczką mąki rozprowadzonej w wodzie. Przyprawić do smaku. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Składniki

  • 1,5l wody
  • porcja włoszczyzny
  • kostka rosołowa
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, tylżycki, gouda, holenderski, cheddar)
  • 300g kiełbasy
  • 400g porów
  • kilka ziemniaków
  • przyprawy (sól, pieprz)

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version