Farsze

Faszerowane jajka

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Utrzeć serek topiony. Jajka przekroić wzdłuż i wydrążyć żółtka. Żółtka, wędzoną makrelę, pokrojoną cebulkę, ogórek i szczypiorek wymieszać z utartym serkiem. Przygotowanym farszem napełnić połówki wydrążonych jajek posypać szczypiorkiem i udekorować. Ułożyć na talerzu przybranym zieloną sałatą.

Składniki

  • 100g serka topionego firmy SERTOP ( np. złoty ementaler, holenderski, tylżycki, gouda)
  • 6 ugotowanych na twardo jajek
  • 30g filetu z wędzonej makreli
  • cebula
  • szczypiorek
  • ogórek kiszony

 

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version