Filmy kulinarne

Przepisy Kingi Paruzel

Frittata serowa

Przygotowanie

Szpinak umyć i osuszyć. Cukinie pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanej patelni po około 2 minuty z każdej strony. W misce wymieszać razem jajka z solą i pieprzem oraz dodać pokrojony w kostkę serek topiony. Na rozgrzaną patelnię z olejem wyłożyć pokrojoną w talarki cebulę, zeszklić. Dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i lekko podsmażyć. Następnie dodać pokrojony szpinak i wcześniej podsmażoną cukinię. Całość zalać masą jajeczną, dodać przecięte na pół pomidorki koktajlowe i smażyć na małym ogniu około 10 min. Zsunąć na talerz. Patelnię przyłożyć dokładnie do talerza i szybkim ruchem przerzucić frittatę, aby podpiec ją z drugiej strony. Podawać z kiełkami.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1–2 kostki serka topionego SERTOP, obojętnie jaki smak
  • masło
  • cebula czerwona
  • cukinia
  • szpinak
  • kiełbasa
  • pomidorki koktajlowe
  • kiełki zielonej cebulki lub rzodkiewki
  • sól i pieprz

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version