Dania z grilla

Grillowane mięso ze szpinakiem

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Filet delikatnie rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy i podsmażamy kilka minut na patelni z obu stron. Zdejmujemy z ognia i na tej samej patelni podsmażamy szpinak z pokrojonym drobno czosnkiem, który następnie solimy, mieszamy z serkiem topionym i wykładamy na porcje filetów. Całość zawijamy w folię i grillujemy lub pieczemy w piekarniku przez ok. 10-15 minut.

Składniki

  • plastry filetu z indyka lub kurczaka
  • 2 garście szpinaku lub 4 porcje mrożonego
  • pół opakowania dowolnego serka topionego SERTOP
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version