Kasze

Kasza gryczana z pieczarkami i serem

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Kaszę przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut. Zdejmujemy z gazu i zostawiamy w garnku, aby napęczniała.
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawę i smażymy całość ok. 10 minut. Dodajemy pokrojony serek topiony i podgrzewamy jeszcze 2-3 minuty. Gotową kaszę przesypujemy na patelnię i dokładnie mieszamy z pieczarkami. Dodajemy do smaku sól oraz pieprz i posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego!

Składniki

Składniki dla 2-3 osób

  • 2 szklanki kaszy gryczanej
  • 30 dag pieczarek
  • 2 łyżki uniwersalnej przyprawy typu vegeta
  • 100g serka topionego z borowikami 
  • 2 duże cebule
  • masło
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki natki pietruszki

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version