Kasze

Kasza jaglana z serkiem topionym Śmietankowym

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku wrzątkiem, a następnie wsypujemy do garnka, zalewamy wodą 1cm powyżej kaszy i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Przykrywamy pokrywką, zdejmujemy z gazu i odstawiamy, aby kasza napęczniała.
W tym czasie wrzucamy brokuły na 5 minut do wrzątku. Po ugotowaniu, przelewamy je lodowatą wodą i kroimy na drobne kawałki.
Serek topiony podgrzewamy z mlekiem do momentu rozpuszczenia się serka. Do mieszanki wrzucamy kaszę i brokuły, całość mieszamy i przekładamy na talerze.
Polewamy oliwą z oliwek, ozdabiamy drobno pokrojonym koperkiem i pomidorkami koktajlowymi. W razie potrzeby dodajemy do smaku sól oraz pieprz.

Smacznego!

Składniki

Składniki dla 2 osób

  • 1 szklanki kaszy jaglanej
  • 4-5 brokułów
  • 100 g serka topionego Śmietankowego
  • 50 ml mleka
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz
  • szczypiorek, pomidorki koktajlowe do dekoracji

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version