Potrawy z ryb

Krewetki z sosem czosnkowym

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Krewetki wrzucamy do wrzątku na 3-4 minuty. W tym czasie serek kroimy w kostkę i wrzucamy do garnuszka. Dodajemy mleko i całość podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż serek się rozpuści. Gotowe krewetki wykładamy na talerz, na środek wylewamy gotowy sos. Dekorujemy natką pietruszki lub trybulą. Krewetki możemy także wymieszać bezpośrednio z sosem serowym, jednak wówczas, pamiętajmy o oderwaniu ogonków.

Smacznego!

Składniki

  • 20 sztuk krewetek tygrysich
  • 100 g serka topionego z czosnkiem 
  • 3 łyżki mleka
  • natka pietruszki lub trybula do dekoracji

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version