Potrawy z ryb

Kuleczki rybne panierowane

Pomysł na

Lunch w przerwie

Przygotowanie

Rybę rozmrażamy poprzedniego dnia, a następnie rozdrabniamy ją widelcem. Dodajemy jajko, szczypiorek, sól, pieprz i tyle bułki tartej, aby powstała zwarta masa. Z mieszanki formujemy kulki, które obtaczamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Do środka każdej kulki możemy włożyć kawałek serka topionego (niekonieczne). Smażymy na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony aż do uzyskania złotego koloru.
Przygotowujemy sos. Serek kroimy na małe kawałki i wrzucamy do garnuszka. Dodajemy mleko i gotujemy na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków. Dodajemy do smaku pieprz i podajemy na stół razem z rybą.

Smacznego!

Składniki

Składniki dla 4 osób

  • 4 mrożonej kostki rybnej np. z mintaja
  • 2 jajka
  • ok. 4-6 łyżek bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka, bułka tarta i jajko do panierowania
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • olej do smażenia
  • dwie 100g kostki serka topionego Śmietankowy z kolorowym pieprzem 
  • 50ml mleka
  • świeżo mielony pieprz

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version