Potrawy z ryb

Mintaj z serkiem topionym

Pomysł na

Lunch w przerwie

Przygotowanie

Mintaja płuczemy pod zimną wodą, oprószamy solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą do ryb. Rybę podsmażamy na patelni z obu stron i układamy na tacce. Na wierzch kładziemy pokrojony serek topiony i posypujemy ponownie solą i pieprzem. Grillujemy na tacce lub pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku przez ok. 15-20 minut. Podajemy z ćwiartkami cytryny i ozdabiamy natką pietruszki.

Składniki

  • 4 kawałki mintaja z małą glazurą
  • opakowanie dowolnego serka topionego SERTOP
  • sól, pieprz lub ulubiona przyprawa do ryb
  • 1 cytryna
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki do dekoracji

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version