Potrawy mięsne

Lunchbox: Kotleciki z kurczaka z dipem chrzanowym i warzywami

Pomysł na

Lunch w przerwie

Pożywne śniadanie

Przygotowanie

Pierś z kurczaka drobno siekamy lub wykorzystujemy do tego malakser. Do miski dodajemy drobno pokrojoną pierś z kurczaka, jajko, cebulkę dymkę, koperek, mąkę, przyprawy, trójkąciki serka topionego proteinowego oraz musztardę. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i łyżką nakładamy mięsną masę, formując nieduże kotleciki. Smażymy z obu stron, aż się zarumienią. Do miski dodajemy serek, jogurt, chrzan i przyprawy. Mieszamy wszystko razem. Kotleciki, pokrojone w słupki warzywa oraz dip w pojemniczku wkładamy do pudełka.

Składniki

SKŁADNIKI

  • 300 g piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanej dymki
  • 2 łyżki koperku
  • 3 płaskie łyżki mąki owsianej
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 trójkąciki serka topionego proteinowego
  • 100 g serka wiejskiego
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
  • ulubione twarde warzywa pokrojone w słupki

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version