Naleśniki

Mac and cheese

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnku roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i musztardę, mieszamy i dodajemy mąkę, ponownie mieszamy. Stopniowo wlewamy mleko, cały czas energicznie mieszając rózgą, aż powstanie gładki sos. Na sam koniec gotowania dodajemy serki, mieszamy aż do roztopienia serków.  Sos mieszamy z makaronem, następnie wkładamy wszystko do naczynia żaroodpornego i pieczemy bez przykrycia przez ok. 15 minut w temperaturze 200 °C. Wyjmujemy i posypujemy natką pietruszki.

Składniki

SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB

  • 300 g makaronu kolanka
  • 2 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 płaskie łyżki mąki pszennej
  • 500 ml mleka
  • Serki topione proteinowe
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version