Naleśniki

Omlet z mąką jaglaną, serem i pomidorami

Pomysł na

Pożywne śniadanie

Przygotowanie

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i delikatnie mieszamy. Połowę porcji wylewamy na rozgrzaną patelnię z masłem, smażymy na średnim ogniu, wyłącznie z jednej strony do momentu, aż omlet nabierze od spodu złotego koloru. W trakcie smażenie kładziemy na wierzch omletu pokrojony serek topiony. Gotowy omlet dekorujemy obficie połówkami pomidorków koktajlowych i natką pietruszki oraz posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Z drugą porcją ciasta wykonujemy tą samą czynność.

Smacznego!

Składniki

Składniki dla 2 osób

  • 4 jajka
  • 100g serka topionego Edam z serii „Jak Dawniej”
  • 2 łyżki maki jaglanej
  • 2 łyżki wody
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta proszku do pieczenia
  • masło klarowane lub olej do smażenia
  • pomidorki koktajlowe oraz natka pietruszki do dekoracji

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version