Makarony

Muszle nadziewane serkami

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Autor: R.M.

Boczek drobno pokroić. Cebulę, cukinię i czosnek obrać. Drobno pokroić. Na rozgrzanej patelni przesmażyć boczek, następnie dodać cebulę i czosnek – zrumienić. Dodać cukinię. Smażyć kilka minut. Twaróg wymieszać z serkami topionymi i rozetrzeć na jednolitą masę. Dodać do masy przesmażoną masę warzywno-mięsną. Doprawić do smaku przyprawami. Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Dobrze osączyć z wody i napełnić farszem. Żaroodporne naczynia posmarować tłuszczem, ułożyć muszle. Posypać wiórkami sera żółtego. Zapiekać ok. 15minut w temperaturze 175 stopni. Smacznego.

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu typu duże muszle
  • 1 nieduża cukinia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200g chudego surowego boczku
  • 300g chudego mielonego twarogu
  • 100g serka topionego dowolny smak
  • 100g sera żółtego w wiórkach
  • Przyprawy: sól, pieprz

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version