Makarony

Spaghetti z borowikami

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Borowiki moczymy w wodzie min. 1 h. Po tym czasie odcedzamy grzyby i kroimy je w paski (wodę zostawiamy). Cebulę podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy grzyby i smażymy ok. 10 minut, a następnie wlewamy wodę z moczenia grzybów, przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu, aż grzyby będą miękkie. Dodajemy pokrojone serki topione, pietruszkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy. W razie potrzeby redukujmy sos.

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy, odcedzamy go i mieszamy z sosem na patelni. Jeszcze gorący wykładamy na talerze. Polewamy oliwą z oliwek, dekorujemy natką pietruszki.

Składniki

Składniki dla 2 osób

  • 2 porcje makarony spaghetti
  • 140 g serka topionego z borowikami marki SERTOP
  • 20 g suszonych borowików
  • 1 duża cebula
  • masło
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki natki pietruszki 
  • oliwa z oliwek
  • kilka listków świeżej natki pietruszki do dekoracji 

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version