Potrawy mięsne

Perliczka pieczona z serkiem topionym

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Autor: Marta

Perliczkę umyć i osuszyć, do środka włożyć serek topiony posypany solą i pieprzem. Tuszkę obłożyć płatami słoniny, związać; zrumienić w brytfannie z połową masła, posypać solą i pieprzem. Cebulki obrać, pieczarki oczyścić. Smażyć na patelni w pozostałym maśle, aż do całkowitego odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Cebulki i pieczarki ułożyć wokół perliczki. Piec, często podlewając sosem. 60 min. w temp. 230°C, aż mięso zmięknie.

Składniki

  • 1 perliczka
  • 2 cienkie płaty słoniny
  • 24 małe młode cebulki
  • 24 małe pieczarki
  • 100 g serka topionego dowolny smak
  • 50 g masła
  • gruba sól
  • pieprz

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version