Potrawy mięsne

Kotleciki z serem

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Wariant 1:

Filety rozbić na plastry, przyprawić do smaku. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć trójkącik serka i przykryć plasterkiem szynki. Tak przygotowane kotlety obtoczyć w jajku i bułce. Całość smażyć na patelni w głębokim tłuszczu.

Wariant 2:

Naciąć filety, aby powstały „kieszonki”, przyprawić do smaku. Trójkącik serka topionego i plasterek szynki włożyć do kieszonki i spiąć wykałaczką. Opanierować i smażyć na patelni w głębokim tłuszczu.

Składniki

  • 4 filety z kurczaka
  • 4 trójkąciki 17,5g serka topionego firmy SERTOP (złoty ementaler lub tylżycki)
  • 4 plastry szynki (wielkością pasujące do filetów)
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • przyprawy

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version