Potrawy mięsne

Shaorma z kurczaka

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Autor: Darka

Filety z kurczaka pokroić w kostkę. Kawałki kurczaka smażyć na oleju czerwonym, pod koniec posypać przyprawą shaorma (ilość według uznania). Ściągnąć z ognia. Serek topiony pokroić na mniejsze kawałki i posypać nim potrawę. Chwilę poczekać, aż serek zacznie się topić. Porcje układać na zielonej sałacie. Podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem lub frytkami.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • Przyprawa shaorma (czerwona)
  • 100 g serka topionego o dowolnym smaku (np. Złoty Ementaler)
  • Liście sałaty
  • Olej , najlepiej czerwony

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version