Filmy kulinarne

Przepisy Kingi Paruzel

Polędwica wieprzowa z sosem serowym

Przygotowanie

Polędwicę umyć, osuszyć i oczyścić, następnie posolić i popieprzyć. Słonecznik, pietruszkę i czosnek zmiksować razem na pastę. Polędwicę natrzeć przygotowaną pastą i odłożyć na kilka minut. Piekarnik nastawić na temperaturę 80 C. Na gorącą patelnię wylać odrobinę oleju. Polędwicę obsmażyć z każdej strony przez 2 min. Przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1 godzinę i 15 min. Przygotować sos serowy poprzez zeszklenie w rondelku drobno posiekanej cebuli. Dodać serek topiony i około szklanki bulionu. Całość gotować do momentu rozpuszczenia sera. Doprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Składniki

  • 1 polędwica wieprzowa
  • 100 g słonecznika
  • Natka pietruszki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • olej
  • 2-3 Serki śmietankowe z kolorowym pieprzem
  • cebula
  • 300 ml bulionu drobiowego

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version