Filmy kulinarne

Przepisy Kingi Paruzel

Rolada serowa

Przygotowanie

Zagotować wodę w garnku. Umieścić żółty ser w foliowych woreczkach i szczelnie je zamknąć, a następnie włożyć do wrzącej wody. Gotować od 5 do 10 minut. Po rozpuszczeniu sera wylać go na papier do pieczenia i rozwałkować. Na rozwałkowanym serze żółtym rozprowadzić równomiernie serek topiony Złoty Ementaler. Na serek topiony ułożyć czerwoną paprykę, zieloną paprykę, jajka, pokrojoną w kostkę szynkę konserwową oraz gałązki szczypiorku. Zwijać roladę wzdłuż dłuższego boku i mocno dociskać. Zawiniętą w papier umieścić w lodówce na około 2 godziny. Podawać udekorowaną czerwoną i zieloną papryką.

Składniki

  • 3-4 sztuki serka topionego Złoty Ementaler
  • 400 g żółtego sera
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • ugotowane jajka
  • szynka konserwowa
  • szczypiorek

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version