Zapiekanki

Puree z pieczonych buraków

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Buraki dokładnie myjemy, a następnie zawijamy w folię aluminiową, matową stroną na zewnątrz. Pieczemy ok. 45min – 60minut w temp. 200 stopni. Jeszcze ciepłe obieramy ze skórek i miksujemy w malakserze na puree. Dodajemy cytrynę, sól do smaku oraz kilka łyżek syropu klonowego lub miodu a następnie wykładamy na talerze. Podajemy z kosteczkami Delisii, polewamy oliwą z oliwek. Możemy dodać do smaku także kawałki orzechów włoskich oraz dla ozdoby – liście roszponki.

Składniki

  • 4 duże buraki
  • 1 kostka serka twarogowego Delisia marki SERTOP
  • Oliwa z oliwek
  • Sok z ½ cytryny
  • Szczypta soli
  • Kilka łyżek syropu klonowego lub płynnego miodu

 

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version