Przygotowanie
Mąkę przesiewamy, dodajemy kawałki masła, żółtko, sól, wodę i zagniatamy wszystkie składniki. Ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 15 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy je, wypełniamy nim blaszkę, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy grochem lub fasolą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut. Następnie zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze około 5 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Cukinie kroimy w plasterki. Jaja i serek topiony miksujemy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Warzywa układamy na na spodzie tarty i zalewamy masą serowo-śmietanową. Na wierzchu układamy pomidorki koktajlowe i plastry sera camembert. Tak przygotowanę tartę ponownie pieczemy przez ok. 20-30 min.