Zapiekanki

Zapiekana kapusta pak choy z serem

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Kapustę szatkujemy w 1 cm paski, myjemy, osuszamy z nadmiaru wody. Oddzielamy białe części kapusty od zielonych, a następnie wrzucamy białe części na rozgrzaną patelnię i smażymy na maśle 3-4 minuty. Dodajemy zieloną część oraz pokrojony w kostkę serek. Całość mieszamy do momentu rozpuszczenia się serka. Gorącą potrawę doprawiamy solą i pieprzem.

Ciekawostka!

Ta chińska kapusta ma niesamowite właściwości: nie tylko obniża ciśnienie krwi, ale ma także silne działania przeciwzapalne, a przy tym jest niskokaloryczna. Można ją gotować, zapiekać a także smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. 

Składniki

  • 2 kapusty pak choy
  • 100 g serka topionego Tylżycki
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • przyprawy: sól, pieprz do smaku

 

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version