Potrawy mięsne

Pomysł na

Lunch w przerwie

Przygotowanie

Filety wkładamy do foliowego woreczka, mocno rozbijamy tłuczkiem, a następnie oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Z kostki masła odkrawamy 4 plastry o grubości 1 cm. Serek dzielimy na 1cm prostokąty. Na każdy filet kładziemy kawałek masła i 1-2 kawałki serka, a następnie ciasno rolujemy mięso. Tak przygotowany Devolay zanurzamy kolejno w mące, wodzie i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru.

Smacznego!

Składniki

Składniki dla 4 osób

  • 100g serka topionego Złoty Ementaler
  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 4 kawałki masła
  • sól, pieprz do smaku
  • bułka tarta, mąka i woda do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version